Certifikati AAA
X
Meni

Select your language

Ikona
Mobi meni

ZASEBNOST IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Splošno

V podjetju Misteral d.o.o. (v nadaljevanju Misteral) se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zato z vašimi podatki ravnamo skladno s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Misteral kot upravljavec osebnih podatkov posameznikom omogoča, da so seznanjeni z vsemi relevantnimi informacijami, ki se nanašajo na njihove osebne podatke.  

Za varstvo osebnih podatkov je odgovorno podjetje Misteral d.o.o., Zdolska cesta 18 a, 8270 Krško, Slovenija, davčna št. SI85806129.

Misteral pridobiva osebne podatke posameznikov pisno iz pristopnih izjav ob včlanitvi društev v zvezo.

Misteral osebne podatke hrani in varuje skladno z veljavno zakonodajo.

Misteral zbranih osebnih podatkov ne prenaša oz. ne posreduje v tretje države.

 

Vrsta osebnih podatkov, ki jih zbiramo in obdelujemo

V okviru opravljanja svoje dejavnosti v podjetju Misteral zbiramo in obdelujemo naslednje vrste osebnih podatkov: Ime in priimek, kontaktni podatki (naslov, elektronski naslov, telefonska številka), podatki za prijavo v spletne storitve (uporabniško ime, geslo), spletni piškotki, podatki o uporabi našega spletnega mesta in podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, načini plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, servisih in ostalih storitvah).

 

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na podlagi naslednjih pravnih podlag:

 • Za izpolnitev naših zakonskih obveznosti in za opravljanje naših storitev (kadar od nas želite ponudbo, za sklenitev in izpolnitev pogodbe, za izdajo računov, ipd.).
 • Obdelava osebnih podatkov, za katero ste podali privolitev oz. soglasje in je vezana na specifičen namen obdelave. To privolitev lahko vedno prekličete.

 

Nameni obdelave osebnih podatkov

Misteral lahko skladno z zakonodajo obdeluje osebne podatke posameznika za enega ali več spodaj naštetih namenov:

 • Komuniciranje z vami (e-pošta, telefon) za voljo opravljanja želenih storitev (povpraševanja, ponudbe, ipd.).
 • Sklenitev pogodbe in izpolnitev vseh obveznosti, ki izhajajo iz te pogodbe.
 • Tržno komuniciranje (pošiljanje e-novic, vabila na dogodke, druga trženjska sporočila).
 • Za reševanje sporov in uveljavljanje kakršnih koli pravnih zahtevkov.
 • Za interne statistične in tržne analize o prodaji naših izdelkov/storitev in uporabi naših spletnih mest.

 

Dostop do osebnih podatkov

Misteral osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam, razen tistim, s katerimi ima sklenjeno pogodbo, na podlagi katere se izvajajo določena dela, pri katerih prihaja do obdelave osebnih podatkov. Ti pogodbeni obdelovalci so dolžni spoštovati veljavno zakonodajo glede varstva osebnih podatkov. Pogodbeni obdelovalci so lahko: Ponudniki marketinških storitev, ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil, ponudniki programerskih storitev. Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Skupaj s svojimi zaposlenimi so zavezani k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov. Noben obdelovalec osebnih podatkov ne iznaša v tretje države izven EU. 

 

Obdobje hranjenja osebnih podatkov

Obdobje hrambe osebnih podatkov je odvisno od podlage obdelave in namena obdelave posamezne kategorije osebnih podatkov. Osebni podatki se hranijo le toliko časa, kolikor je to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali ali nadalje obdelovali. Osebni podatki se po izpolnitvi namena obdelav, če ne obstaja druga pravna podlaga ali če je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, zbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve oz. soglasja, hranimo ves čas oz. do jasnega preklica tega soglasja z vaše strani.

 

Izbris osebnih podatkov in pravice strank/uporabnikov

Posameznik lahko kadarkoli zahteva izbris osebnih podatkov na način, ki omogoča identifikacijo posameznika (osebno na sedežu podjetja ali pisno na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.). 

Misteral zagotovi posameznikom, katerih osebne podatke obdeluje, možnost uresničevanja svojih pravic, in sicer:

 • Pravice dostopa do osebnih podatkov, ki so bili zbrani v zvezi z njim.
 • Pravice do popravka, da Misteral brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim.
 • Pravice do izbrisa, da Misteral brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, kadar velja eden od naslednjih razlogov: (1) osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani, (2) posameznik, prekliče privolitev, na podlagi katere poteka obdelava in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga, (3) posameznik, obdelavi ugovarja, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi, (4) osebni podatki so bili obdelani nezakonito, (5) če tako določa zakon.
 • Pravice do omejitve obdelave, kadar velja eden od naslednjih primerov: (1) posameznik oporeka točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki Misteral omogoča preveriti točnost osebnih podatkov, (2) je obdelava nezakonita in posameznik nasprotuje izbrisu osebnih podatkov, ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe, (3) Misteral osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč jih posameznik potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, (4) je posameznik vložil ugovor v zvezi z obdelavo podatkov, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad razlogi posameznika. Kadar je bila obdelava osebnih podatkov omejena v skladu s prejšnjim odstavkom, se taki osebni podatki z izjemo njihovega shranjevanja obdelujejo le s privolitvijo posameznika, na katerega se ti nanašajo, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe. Misteral mora pred preklicem omejitve obdelave o tem obvestiti posameznika.

Posameznik lahko vloži zahtevo na način, ki omogoča njegovo identifikacijo, in sicer z ustno zahtevo na zapisnik na sedežu podjetja Misteral, pisno zahtevo ali zahtevo, oddano preko elektronske pošte.

Prejete zahteve obravnava oseba odgovorna za varstvo podatkov. Misteral je dolžan na zahtevo posameznika odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja oziroma najpozneje v enem mesecu.

Misteral mora zahtevane informacije posredovati posamezniku brezplačno. Kadar pa so zahteve posameznika očitno neutemeljene ali pretirane, zlasti ker se ponavljajo, lahko Misteral (1) zaračuna razumno pristojbino, pri čemer upošteva administrativne stroške posredovanja informacij, ali sporočila, ali izvajanje zahtevanega ukrepa ali (2) zavrne ukrepanje v zvezi z zahtevo.

 

Vsaka sprememba politike Varstva osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu (www.misteral.si).

Krško, julij 2019

Misteral d.o.o.

 

Misteral d.o.o.

Zdolska cesta 18a, 8270 Krško

PE Krško, CKŽ 135 c, 8270 Krško

 

Certifikati AAA

INFO

+386 41 55 44 77

+386 41 659 659

Podpora ikona mail info@misteral.si

 Kje nas najdete?

 

DELOVNI ČAS

Po dogovoru

Avtorske pravice © 2024 Misteral d.o.o. Vse pravice pridržane.