Certifikati AAA
X
Meni

Select your language

Ikona
Mobi meni

Tehnični detajli bioklimatskih pergol Misteral

VGRADNJA BIOKLIMATSKE PERGOLE V OBJEKT

 

 

Pritrjevanje bioklimatske pergole Misteral na steno predstavlja ključni korak v procesu namestitve. Ta postopek zahteva preciznost in strokovnost, saj zagotavlja stabilnost in trajnost konstrukcije. Pritrjevanje se izvede po naslednjem postopku:

 

 1. Vgradnja Aluminijastega Konstrukcijskega Profila: Po končani izdelavi fasade se pristopi k namestitvi aluminijastega konstrukcijskega profila pergole. Ta profil služi kot osnovni element za pritrditev pergole na steno.
 2. Uporaba Inox Navojnih Palic in Hilti Dvokomponentne Mase: Za zagotovitev močne in varne pritrditve se uporabljajo inox navojne palice skupaj s Hilti dvokomponentno maso. Ta kombinacija zagotavlja, da bo konstrukcijski profil močno pritrjen na stensko površino, kar je še posebej pomembno v razmerah, ko je izpostavljen različnim vremenskim vplivom.
 3. Tesnjenje Stika Med Fasadnim Slojem in Konstrukcijskim Profilom: Za preprečevanje morebitnih vodnih in zračnih uhajanj na mestu, kjer se konstrukcijski profil stika s fasado, se uporabi poseben aluminijast profil. Ta profil je prilagodljiv glede na potrebe projekta in zagotavlja dodatno tesnjenje.
 4. Prilagoditve Glede na Stanje Fasade: V primeru, da fasada na objektu še ni izvedena, se priporoča uporaba podfasadnih konzol, ki so narejene po meri. Te konzole omogočajo pritrditev pergole na steno še pred dokončanjem fasade, kar lahko olajša celoten postopek montaže.

 

Vsi koraki pritrjevanja bioklimatske pergole Misteral morajo biti izvedeni z natančnostjo in upoštevanjem tehničnih specifikacij, da se zagotovi varnost in dolgotrajnost konstrukcije.

 

 

ODPIRANJE LAMEL BIOKLIMATSKE PERGOLE MISTERAL – patentirana tehnologija, edinstvena na trgu

 

 

 

Bioklimatska pergola Misteral predstavlja napredno rešitev za zunanje prostore, ki združuje estetiko in funkcionalnost. Njena posebnost je način odpiranja lamel, ki omogoča izjemno prilagodljivost in udobje uporabnikov. Razložimo ključne značilnosti in inovacije tega sistema:

 

 1. Največji Kot Rotacije Lamel, do 160 stopinj: Lamelne bioklimatske pergole Misteral se ponašajo z možnostjo izjemno širokega kota rotacije. Ta značilnost omogoča uporabnikom, da natančno regulirajo količino svetlobe in zračenja, ki prehaja skozi pergolo.
 2. Vodotesnost brez Tesnil med Lamelami: Kljub temu, da med lamelami ni tesnil, je sistem zasnovan tako, da je vodotesen. To je doseženo z natančno izdelavo lamel in njihovim posebnim postavitvam, ki preprečujejo prehod vode.
 3. Najmočnejše Lamele v svoji Kategoriji: Lamele so izdelane iz visokokakovostnih zlitin aluminija, ki se uporabljajo v letalstvu. Ta material zagotavlja izjemno trdnost in dolgo življenjsko dobo lamel, hkrati pa ohranja njihovo lahkotnost.
 4. Posebni Pomični Žleb: Inovacija sistema je posebni pomični žleb, ki se prilagaja kotu rotacije lamel. Ko so lamele zaprte, žleb popolnoma nalega na lamele, kar onemogoča pršenje vode na teraso v primeru dežja.
 5. Optimalna Zasnova za Zaščito pred Vremenskimi Vplivi: Celoten sistem je zasnovan tako, da maksimalno ščiti pred vremenskimi vplivi, bodisi to sonce, dež ali veter, hkrati pa zagotavlja estetski videz in dolgo življenjsko dobo.

 

VEDNO VZPOREDNA ORIENTACIJA LAMEL BIOKLIMATSKE PERGOLE, NIKOLI PRAVOKOTNA NA OBJEKT

 

 

 

Tradicija postavitve lamel v pergolah sega nazaj v čase starih lesenih pergol, kjer je bila vzporedna postavitev lamel z objektom nuja. To načelo se ohranja in izboljšuje tudi v sodobnih bioklimatskih pergolah, kot je model Misteral, ki s svojim velikim kotom rotacije lamel do 160 stopinj prinaša revolucijo v prilagajanje svetlobe in temperature.

 

Pomen Vzporedne Postavitve Lamel

 

Vzporedna postavitev lamel z objektom je ključna za optimalno delovanje bioklimatske pergole. Ta ureditev zagotavlja:

 

 1. Boljše Upravljanje s Svetlobo: Vzporedna postavitev omogoča bolj naravno in enakomerno razporeditev svetlobe pod pergolo in v prostorih za njo, kot je na primer dnevna soba.
 2. Večjo Učinkovitost pri Regulaciji Temperature: Ustvarjanje sence in omogočanje kroženja zraka na tak način pripomore k uravnavanju temperature, kar je še posebej pomembno v vročih poletnih mesecih.

 

Inovativnost Misteralove Pergole

Misteralova bioklimatska pergola se odlikuje z izjemno širokim kotom rotacije lamel do 160 stopinj. To pomeni, da kljub vzporedni postavitvi z objektom, pergola omogoča:

 

 1. Prilagodljivo Svetlobo: Uporabniki lahko z natančno nastavitvijo kota lamel regulirajo količino svetlobe, ki prehaja pod pergolo in v notranje prostore.
 2. Učinkovito Zračenje: Možnost širokega odpiranja lamel omogoča boljše zračenje prostora pod pergolo, kar pripomore k prijetnejšemu bivanju.

 

PRITRJEVANJE STEBRA PERGOLE MISTERAL V TLA TERASE

 

 

 

Bioklimatske pergole Misteral predstavljajo vrhunec sodobnega dizajna in funkcionalnosti. Ena izmed ključnih faz pri namestitvi teh pergol je pritrjevanje stebrov, ki zagotavljajo strukturno stabilnost in estetsko dopolnitev celotne konstrukcije. V tem članku raziskujemo različne možnosti pritrjevanja stebrov, ki so prilagodljive glede na specifične zahteve in pogoje postavitve.

 

Pritrjevanje Stebra po Zaključenem Finalnem Sloju

 1. Uporaba Integrirane Inox Konzole v Tla: Ta metoda vključuje pritrjevanje stebra preko integrirane inox konzole neposredno v finalni sloj (kamen, les, keramika). Ta pristop je primeren, ko so tla že zaključena, in zagotavlja visoko stopnjo stabilnosti ter estetski izgled.

 

Pritrjevanje Stebra Pred Zaključenim Finalnim Slojem

 1. Montaža Integrirane Inox Konzole Pred Finalnim Slojem: Ta tehnika omogoča vgradnjo konzole pred zaključkom talnih površin. To je še posebej koristno v primerih, ko je načrtovanje pergole del celovite prenove ali nove gradnje.

 

Pritrjevanje v Penthaus Stanovanjih

Penthaus stanovanja predstavljajo poseben izziv zaradi omejitev, povezanih z hidroizolacijo. Tu se uporabljata dve glavni metodi:

 

 1. Montaža na Lepljeno Alu. Ploščo: Ta metoda vključuje pritrjevanje stebra in integrirane konzole na posebno lepljeno aluminijasto ploščo, kar omogoča stabilno pritrditev brez vrtanja v tla.
 2. Pritrjevanje v Oporni Zid Teras: Druga možnost je pritrjevanje stebra in inox konzole neposredno v oporni zid terase. Ta metoda zagotavlja trdnost in stabilnost, ne da bi ogrozila hidroizolacijo.

 

Integracija Odtoka Vode

Pri vseh metodah montaže je mogoče predpripraviti odtok vode, ki se integrira v stebru pergole. To zagotavlja dodatno funkcionalnost in preprečuje morebitne težave z odvodnjavanjem vode, ki so še posebej pomembne pri zunanjih konstrukcijah.

 

 

 

Misteral d.o.o.

 

Misteral d.o.o.

Zdolska cesta 18a, 8270 Krško

PE Krško, CKŽ 135 c, 8270 Krško

 

Certifikati AAA

INFO

+386 41 55 44 77

+386 41 659 659

Podpora ikona mail info@misteral.si

 Kje nas najdete?

 

DELOVNI ČAS

Po dogovoru

Avtorske pravice © 2024 Misteral d.o.o. Vse pravice pridržane.