Lamelna pergola in pravilna orientacija lamel

11. 8. 2019

Velikokrat se ob ogledu objekta oz. izmerah lamelne bioklimatske pergole srečamo z vprašanjem, kakšna je pravilna orientacija lamel glede na objekt.

Iz vidika učinkovitosti senčenja in prepuščanja svetlobe skozi lamele pergole je na primeru objekta obrnjenega proti jugu, jugo-vzhodu, jugo-zahodu pravilna orientacija lamel vzporedna z objektom in ne pravkotna na objekt.

V tem primeru lahko lastnosti lamelne pergole izkoristite maksimalno, saj lahko lamele naše bioklimatske pergole izkoristite v popolnosti.

Osnovna bioklimatska funkcija pergol izhaja iz dejstva, da so lamele ob opoldanskem soncu odprne na 90 stopinj, tako se terasa pod lamelno pergolo zrači in je hkrati v senci, kar pri pravokotni orientaciji lamel žal ni možno.

Opisana - pravilna orientacija lamel lamelne pergole ima običajno za posledico dve polji lamel namesto enega in posledično dva motorja za rotiranje lamel, kar pomeni tudi nekoliko višjo ceno lamelne pergole.

V kolikor ste se odločili za nakup lamelne pergole naj bo le ta izvedena pravilno in kvalitetno, da boste lahko izkoristili vse funkcije, ki jih bioklimatska pergola omogoča.

Ekipa Misteral d.o.o.

Obrazec za povpraševanje ni na voljo v tem brskalniku

Obrazec za povpraševanje je zaradi varnosti na voljo le v sodobnejših brskalnikih, kot so Google Chrome, Mozilla Firefox...

V kolikor nam želite poslati povpraševanje, lahko uporabite sodobnejše brskalnike in poskusite znova, oziroma nas kontaktirate direktno preko kontaktnih podatkov v nogi oziroma preko strani Stopite v stik. Z veseljem vam bomo odgovorili.

Katalog pergola